Składniki:
- 3 jajka,
- 3 łyżki pokrojonej drobno szynki gotowanej,
- 200 g pieczarek,
- 5 różyczek brokułu,
- szczypiorek,
- rzeżucha,
- 3 łyżki majonezu,
- sól,
- pieprz.
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Oddzielamy białka od żółtek, białka siekamy i mieszamy z łyżką majonezu, żółtka rozgniatamy widelcem i również mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem.
W osolonej wodzie gotujemy brokuł przez kilka minut. Po ostudzeniu kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy majonez i mieszamy.
Pieczarki ścieramy na tarce i podsmażamy do odparowania, doprawiamy solą i pieprzem.Przystępujemy do układania sałatki. Możemy wykorzystać formę w kształcie pierścienia, który po ułożeniu sałatki będzie można łatwo usunąć.
Na dno układamy pieczarki, następnie białka jajek, pokrojoną szynkę, brokuł i żółtka. Ozdabiamy posiekanym szczypiorkiem i rzeżuchą.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Chodzieży i powiatu chodzieskiego szukaj zawsze na stronie www.chodziez.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?