Składniki:
- 1 kg żeberek wieprzowych,
- 600 gram kapusty kiszonej,
- 1 puszka ananasa,
- sól,
- pieprz,
- przyprawy według uznania
Sposób przygotowania:
Żeberka zamarynować dzień wcześniej. Do marynaty należy użyć ulubionych przypraw. Kiszoną kapustę opłukać pod bieżącą wodą, pokroić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Dodać kawałki pokrojonego ananasa. Na kiszonej kapuście położyć zamarynowane wcześniej żeberka. Całość polać sokiem z ananasa. Wstawić do piekarnika i piec około 1,5 godziny. Po tym czasie żeberka powinny być miękkie i soczyste, a kapusta przepyszna.
Zobacz, jak zrobić to danie
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Grodziska Wielkopolskiego i powiatu grodziskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?