Żeberka w kapuście z ananasem w wykonaniu KGW Głodno z gminy Rakoniewice. Gwarantujemy, że będą Wam smakować!

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych,
  • 600 gram kapusty kiszonej,
  • 1 puszka ananasa,
  • sól,
  • pieprz,
  • przyprawy według uznania

Sposób przygotowania:
Żeberka zamarynować dzień wcześniej. Do marynaty należy użyć ulubionych przypraw. Kiszoną kapustę opłukać pod bieżącą wodą, pokroić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Dodać kawałki pokrojonego ananasa. Na kiszonej kapuście położyć zamarynowane wcześniej żeberka. Całość polać sokiem z ananasa. Wstawić do piekarnika i piec około 1,5 godziny. Po tym czasie żeberka powinny być miękkie i soczyste, a kapusta przepyszna.

Zobacz, jak zrobić to danie

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Grodziska Wielkopolskiego i powiatu grodziskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl