Przepis na żeberka w kapuście z ananasem. Specjalność KGW Głodno

RED
Przepis na żeberka w kapuście z ananasem. Specjalność KGW Głodno
Przepis na żeberka w kapuście z ananasem. Specjalność KGW Głodno archiwum
Żeberka w kapuście z ananasem w wykonaniu KGW Głodno z gminy Rakoniewice. Gwarantujemy, że będą Wam smakować!

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych,
  • 600 gram kapusty kiszonej,
  • 1 puszka ananasa,
  • sól,
  • pieprz,
  • przyprawy według uznania

Sposób przygotowania:
Żeberka zamarynować dzień wcześniej. Do marynaty należy użyć ulubionych przypraw. Kiszoną kapustę opłukać pod bieżącą wodą, pokroić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Dodać kawałki pokrojonego ananasa. Na kiszonej kapuście położyć zamarynowane wcześniej żeberka. Całość polać sokiem z ananasa. Wstawić do piekarnika i piec około 1,5 godziny. Po tym czasie żeberka powinny być miękkie i soczyste, a kapusta przepyszna.

Zobacz, jak zrobić to danie

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Grodziska Wielkopolskiego i powiatu grodziskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski