Składniki:
- 1 kg dyni
- 0,5 kg ziemniaków
- 2 cebule
- 2 obrane i pokrojone w plasterki ząbki czosnku
- 1 łyżeczka curry
- 0,5 łyżeczki imbiru
- sól, słodka papryka
- olej
Sposób wykonania:
Na oleju podsmażamy cebulę z czosnkiem, dodać przyprawy. Następnie wrzucamy dynię i ziemniaki. Wszystko należy zalać wywarem warzywnym. Na koniec wszystko zblędować, a w razie potrzeby doprawić. Pamiętajmy „Torzenianka! Smaczna, zdrowa, oto zupka jest dyniowa!”
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Ostrzeszowa i powiatu ostrzeszowskiego szukaj zawsze na stronie www.ostrzeszow.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?