- Składniki:
- 1 słoik kompotu z jagód (300ml) lub 0,5 litra świeżych jagód
- 6 łyżek cukru
- 2 łyżki kartoflanki lub 1 kisiel wiśniowy
- 1 łyżka octu
Sposób przygotowania:
Zagotować 1 litr wody. Wlać kompot lub świeże jagody, zagotować. Dosypać cukier i 1 łyżkę octu. Doprawić kisielem lub kartoflanką rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody. Następnie zagotować. Można podawać z makaronem.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Szamotuł i powiatu szamotulskiego szukaj zawsze na stronie www.szamotuly.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?