Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na zupę jagodziankę od pań z KGW Koźle

RED
Zupa - jagodzianka to jedno z popisowych dań kozielskich gospodyń. Choć jest bardzo prosta w przygotowaniu, trudno przecenić jej walory smakowe. KGW Koźle poleca!
  • Składniki:
  • 1 słoik kompotu z jagód (300ml) lub 0,5 litra świeżych jagód
  • 6 łyżek cukru
  • 2 łyżki kartoflanki lub 1 kisiel wiśniowy
  • 1 łyżka octu

Sposób przygotowania:
Zagotować 1 litr wody. Wlać kompot lub świeże jagody, zagotować. Dosypać cukier i 1 łyżkę octu. Doprawić kisielem lub kartoflanką rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody. Następnie zagotować. Można podawać z makaronem.

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Szamotuł i powiatu szamotulskiego szukaj zawsze na stronie www.szamotuly.naszemiasto.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski