18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pudding z mango

Anastazja Bezduszna
123rf
Deser z mango - trochę słodyczy tropików na sylwestrowym stole.

Składniki (na 4 porcje):

  • 150 g puree z mango (3 średnie owoce)
  • 1 łyżka żelatyny
  • 1 łyżka kremu w proszku (karpatka lub budyniowy)
  • 3 łyżki cukru brązowego
  • 250 ml świeżego odtłuszczonego mleka
  • 250 ml wody
  • 1 szklanka jogurtu
  • jajko

Sposób przygotowania:
Rozpuszczamy w 200 ml wody żelatynę i cukier, doprowadzając do wrzenia. Mieszamy krem w proszku z pozostałą wodą i dodajemy do gotującej się wody. Mieszamy całość kilka minut i odstawiamy dla tego żeby trochę ostudzić krem.

Oddzielnie w głębokiej misce mieszamy jogurt, mleko, jajko i mango. Kiedy krem będzie lekko ciepły mieszamy obydwie masy razem i rozlewamy do foremek. Odstawiamy ich do lodówki na kilka godzin.

Smak mango dobrze komponuje się z cynamonem lub wanilią. Podać pudding można z cynamonowymi lub waniliowymi ciasteczkami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski