Składniki (na 4 porcje):
- 150 g puree z mango (3 średnie owoce)
- 1 łyżka żelatyny
- 1 łyżka kremu w proszku (karpatka lub budyniowy)
- 3 łyżki cukru brązowego
- 250 ml świeżego odtłuszczonego mleka
- 250 ml wody
- 1 szklanka jogurtu
- jajko
Sposób przygotowania:
Rozpuszczamy w 200 ml wody żelatynę i cukier, doprowadzając do wrzenia. Mieszamy krem w proszku z pozostałą wodą i dodajemy do gotującej się wody. Mieszamy całość kilka minut i odstawiamy dla tego żeby trochę ostudzić krem.
Oddzielnie w głębokiej misce mieszamy jogurt, mleko, jajko i mango. Kiedy krem będzie lekko ciepły mieszamy obydwie masy razem i rozlewamy do foremek. Odstawiamy ich do lodówki na kilka godzin.
Smak mango dobrze komponuje się z cynamonem lub wanilią. Podać pudding można z cynamonowymi lub waniliowymi ciasteczkami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?