5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Żurek z makaronem, jajkiem i kiełbasą polską...

Pyszne przepisy na tradycyjne, wielkanocne dania z Krakusem

Żurek z makaronem, jajkiem i kiełbasą polską

Składniki (4 porcje):

• 1l żurku na naturalnym zakwasie Krakus
• makaron świderki (150–200 g)
• kiełbasa polska (ok. 200 g)
• jajka (2–4 sztuki)
• sól, pieprz (opcjonalnie do doprawienia)
• świeże zioła do dekoracji (majeranek, koper, natka pietruszki)
• olej

Wykonanie:
1. Makaron ugotuj.
2. Jajka wyszoruj i ugotuj na twardo. Ostudź, obierz.
3. Kiełbasę pokrój w plastry i zarumień na odrobinie oleju.
4. Żurek podgrzej. Wyłóż porcje makaronu na talerze, wlej zupę, dodaj przekrojone na pół jajka oraz plastry kiełbasy. Udekoruj świeżymi ziołami.

Zobacz również

Efektowna wygrana z GKS Zio-Max Nowiny z Pogonią Staszów w 4. lidze [ZDJĘCIA]

Efektowna wygrana z GKS Zio-Max Nowiny z Pogonią Staszów w 4. lidze [ZDJĘCIA]

W tej opolskiej wsi na jeden dzień wróciły kontrole graniczne, strażnicy i paszporty

W tej opolskiej wsi na jeden dzień wróciły kontrole graniczne, strażnicy i paszporty

Polecamy

Vuelta a Espana kobiet. Świetny występ Polek. Walka do samego końca WIDEO

Vuelta a Espana kobiet. Świetny występ Polek. Walka do samego końca WIDEO

Protest kieleckiego klubu nic nie dał! ''Czujemy się pokrzywdzeni''

Protest kieleckiego klubu nic nie dał! ''Czujemy się pokrzywdzeni''

Gospodarze za mocni dla Biało-Czerwonych. Pierwsza porażka w stolicy Brazylii!

Gospodarze za mocni dla Biało-Czerwonych. Pierwsza porażka w stolicy Brazylii!