Jak za każdym razem swoje podwoje otworzy Puga Agnieszki Gerlach, która jest prekursorką tej imprezy w Polsce i w Poznaniu.
Tym razem będzie serwować jesienne przysmaki. Tradycyjnie będzie restauracją na świeżym powietrzu. Tym razem jednak do współpracy zostaną zaproszeni restauratorzy amatorzy. Puga wraz z trzema jednodniowymi restauracjami ugości rozgrzewającymi jesiennymi potrawami w cenie od 3 do 20 zł.
Jesienne rarytasy podawać będą także dwie blogerki kulinarne Maria Hirowska i Krystyna Zięciak, które zapraszają do Galerii Malta. Tam będzie można posmakować np. topinambura, czyli słonecznika bulwiastego. Wszystko będzie w stylu eko. Bowiem przez cały weekend w Galerii odbywać się będzie eko bazar.
- Postanowiliśmy wykorzystać dwa wydarzenia - Weekend Eko oraz Restaurant Day, aby podwójnie zadowolić miłośników dobrych smaków i zdrowej żywności - mówi Hubert Zięciak z Folwarku Wąsowo. - Będą oni mieli okazję nie tylko uzupełnić swoje zapasy, ale także przekonać się, jak smakuje kuchnia oparta o ekologiczne produkty. Restaurant Day zakłada, że każdy na jeden dzień może poprowadzić swoją restaurację i podzielić się tym, co w kuchni robi najlepiej. Na przykład nietypowe i zaskakujące dania wegetariańskie.
Przy ulicy Libelta 29 w Poznaniu powstanie na kilka sobotnich godzin Itali Arte. Tam będzie można posmakować przysmaków włoskiej kuchni.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?