Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Restaurant Week Poznań: Trwa festiwal restauracji. Zobacz, co serwują najlepsi szefowie kuchni

Anastazja Bezduszna
Anastazja Bezduszna
Restaurant week Poznań: Krokiet z kaszanki podawany na consommé z grzybów leśnych z dodatkiem trybuli, palonej szalotki i smażonych borowików z restauracji DOMU.Zobacz inne dania, które możesz spróbować --->
Restaurant week Poznań: Krokiet z kaszanki podawany na consommé z grzybów leśnych z dodatkiem trybuli, palonej szalotki i smażonych borowików z restauracji DOMU.Zobacz inne dania, które możesz spróbować --->Artur Nowicki
Ponad trzydziestu szefów kuchni przygotowało specjalne menu z okazji festiwalu Restaurant Week. Do 31 października zaserwują oni trzy popisowe dania w wyjątkowej cenie dla tych, którzy w ramach festiwalu zarezerwują stolik w ich lokalu. Restaurant Week zawitał do Poznania po raz pierwszy w 2015 roku i został tu na długo. W tegorocznej edycji na festiwal szefowie kuchni 31 restauracji Poznania skomponowali specjalne jesienne menu - przystawka, danie główne, deser - w promocyjnej cenie 49 zł.

Swoje drzwi otwierają między innymi Cucina 88, Concordia Taste, Milano oraz restauracja Lechicka. To też okazja do poznania dań z różnych części świata. Na przykład indyjską czy tajską kuchnię serwują w Kathmandu i Bankcook, a japońską z Kenko. Zarezerwować stolik można wypełniając formularz na stronie internetowej organizatora.

Zobacz w galerii dania, które serwują restauracje!

Ubiegła edycja Restaurant Week przyciągnęła rekordowe 93 tysięcy gości w całym kraju. Towarzyszyła jej szeroka kampania społeczna "#SzanujJedzenie" o wielomilionowym zasięgu. Druga odsłona kampanii dedykowanej promocji zero-waste pod hasłem "#KochajJedzenie" rozpoczyna się właśnie wraz z kolejną edycją Restaurant Week. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu uczestnicząc w Festiwalu Goście wspierają niemarnowanie żywności w restauracjach. Restauracje znając bowiem wcześniej liczbę gości i ich menu, kupują dokładnie tyle składników, ile potrzeba.

Lista restauracji, które uczestniczą w 9. edycji festiwalu Restaurant Week w Poznaniu (16 - 31 października 2019 roku)

  • Ułan Browar
  • Cucina 88
  • Bancook
  • Flavoria
  • Concordia Taste
  • ORZO
  • Do Środka
  • Lechicka
  • Rynek - Sheraton
  • U Myśliwych
  • Cztery Pory Roku Poznań
  • Pozytywna
  • Kathmandu
  • Republika Róż
  • Il Padrino
  • Może Zboże
  • DOMU
  • Papavero
  • Ygrek
  • Browarna Przystań
  • Kuchnia Solei
  • Jonetsu Suchi
  • Kenko
  • BulwaR
  • Błogo-jedz i śpij
  • Radhe Vega
  • Dynx
  • Dąbrowskiego 42
  • Żuk
  • Hampton by Hilton
  • Milano
W Poznaniu coraz lepiej rozwijają się restauracje wegetariańskie i wegańskie. Gdzie zjeść pyszny obiad bez mięsa? Sprawdź listę najlepszych vege miejscówek w stolicy Wielkopolski --->

Poznań: Najlepsze wegetariańskie restauracje w mieście. Gdzi...

Sprawdź też:

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski