Składniki:
- 1 kg mąki,
- 2 kostki margaryny,
- 2 jajka,
- 2 łyżki cukru,
- 10 dag drożdży,
- 1/4 szklanki mleka,
- powidła.
Sposób przygotowania:
Drożdże pokruszyć i wymieszać z cukrem, odrobiną mąki oraz mleka. Następnie wsypać do miski 0,5 kg mąki, dodać margarynę, jajka i rozdrobnione drożdże. Zarobić ciasto, dosypując mąkę.
Wyrobione ciasto rozwałkować i pokroić na kwadraty. Na każdy nałożyć powidła i skleić rogami. Upieczone rogale polukrować.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?