18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Rolada z boczku pieczonego

ELKA
I cóż, że kaloryczny? Za to jakże smaczny!

Składniki:

  • boczek wędzony
  • czosnek
  • sól

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Boczek pokroić na płaty, można je lekko rozbić. Posmarować je solą i startym czosnkiem. Przed pieczeniem zebrać nadmiar czosnku. Zawinąć, związać jak roladę. Zawinąć w folię aluminiową lub papier do pieczenia - nie wyschnie. Piec w piekarniku w temp. 160-180 stopni do miękkości.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie