Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Roladki z łososia wędzonego z sosem musztardowo-miodowym

ELKA
Ireneusz Ptak z Restauracji de Roma Hotelu Rzymskiego w Poznaniu radzi, co zrobić ze szparagami

Składniki:
szparagi białe i zielone łosoś norweski wędzony

Sos:
miód naturalny
musztarda digon
oliwa
woda sól cukier

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Szparagi gotujemy uważając, żeby ich nie rozgotować. Łososia kroimy w cienkie plastry, szparagi zawijamy w plastry łososia.
Przygotowujemy sos - musztardę miksujemy wraz z miodem, dolewamy do konsystencji wody, doprawiamy solą i cukrem.
Polewamy roladki ze szparagów i łososia.

Dekorujemy cytryną i ziołami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski