
Jakie dania królują na Pana wielkanocnym stole?
Myślę, że nie będę oryginalny, gdy powiem, że klasyczne, dobre, naturalne wędliny, oczywiście dania z jaj, wielkopolska biała kiełbasa, dobre pieczywo i barszcz na naturalnym zakwasie. Natomiast myślę, że ciekawostką jest deser, w regionach, z których pochodzę zwany paschą, często jadany przy wielkanocnym stole, jest to deser na bazie białego twarogu i bakalii.
Czy woli Pan wielkanocną kuchnię tradycyjną czy może nowoczesną?
W te wiosenne święta, pomimo wielu nowości i technik, do których chętnie sięgam, pozostaję przy klasyce.
Skąd czerpie Pan inspiracje?
Jeżeli chodzi o dania wielkanocne, to na pewno z tradycji polskiej i regionalnej. Stawiam na smaki, co do których jestem pewien, że się obronią.
Wiem, że restauracja Flavoria w Andersia Hotel & SPA oferuje catering świąteczny – jakie dania będzie można w nim znaleźć?
Przekrój przygotowanych przeze mnie dań jest na tyle szeroki, że faktycznie nie wychodząc z domu można zamówić i zjeść świetne śniadanie wielkanocne oraz resztę dań na całe święta.
Od zup - ja polecam krem z chrzanu - przez dania główne np. szynka w sosie chrzanowym i bufet zimny z mięsami w galarecie.
A jak Pan spędza ten świąteczny czas?
Uwielbiam rodzinny klimat tych radosnych świąt, dlatego spędzę je z rodziną.
Dziękuję za rozmowę i wszystkiego dobrego.
Dziękuje i życzę wesołych i pełnych pysznych smaków świąt wszystkim czytelnikom Głosu Wielkopolskiego. Pozdrawiam serdecznie.
Restauracja Flavoria, Andersia Hotel & SPA, a member of Radisson Individuals,
Plac Andersa 3, 61-894 Poznań
tel. 512 329 881
[email protected]
https://andersiahotel.pl/kulinaria/catering

Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?