Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Rukola z gorgonzolą po włosku

Elżbieta Podolska
Paweł Miecznik
Po co latem stać godzinami w kuchni, skoro można wykorzystać lekkie dania? Przepisy poleca nam szef kuchni restauracji w Hotelu Księcia Józefa Jacek Blicharski.

Składniki:
25 dag rukoli
10-15 pomidorów koktajlowych
3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
20 dag sera gorgonzola

Sos: 3 łyżki oliwy 3 łyżki octu winnego świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:
Rukole i pomidory koktajlowe dokładnie umyć. Ocet wymieszać z solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dodać oliwę i ponownie dokładnie wymieszać.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

W misce połączyć umyte i osuszone w ręczniku papierowym listki rukoli, pokrojone na połówki pomidory koktajlowe oraz orzechy.

Składniki polać przygotowanym sosem. Dodać pokrojony w kostkę ser i całość delikatnie wymieszać.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski