Składniki:
25 dag rukoli
10-15 pomidorów koktajlowych
3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
20 dag sera gorgonzola
Sos: 3 łyżki oliwy 3 łyżki octu winnego świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
Rukole i pomidory koktajlowe dokładnie umyć. Ocet wymieszać z solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dodać oliwę i ponownie dokładnie wymieszać.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
W misce połączyć umyte i osuszone w ręczniku papierowym listki rukoli, pokrojone na połówki pomidory koktajlowe oraz orzechy.
Składniki polać przygotowanym sosem. Dodać pokrojony w kostkę ser i całość delikatnie wymieszać.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?