Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ryba w ananasie (gmina Rakoniewice)

Redakcja
Ryba w ananasie
Ryba w ananasie archiwum

Składniki:

  • 1 kg ryby - bez względu na gatunek, ważne jednak by był to filet,
  • 1 puszka ananasa,
  • 1 słoik pikantnego keczupu,
  • 1 słoik łagodnego keczupu,
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
  • 1 cebula średniej wielkości,
  • 2 łyżki oleju, sól, pieprz, olej do smażenia ryby.

Sposób przygotowania:

Na początku wybraną przez nas myjemy, a następnie rybę smażymy na oleju, na patelni.

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, następnie wrzucamy ją na rozgrzaną patelnię, aż do jej „zeszklenia”.

Do cebuli dodajemy łyżkę koncentratu, a także oba słoiki keczupów - łagodny i pikantny.

W międzyczasie wyjmujemy ananasa z puszki, kroimy go w słupki, a gdy to wykonamy, to dodajemy go do sosu.

Dolewamy tam również część zalewy, która została w puszce po ananasie.

Całość prużymy na wolnym ogniu około 5 minut.

Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie rybę układamy na półmisku, możemy na górę wsadzić jeszcze ananasa do dekoracji.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski