Składniki:
- 1 kg ryby - bez względu na gatunek, ważne jednak by był to filet,
- 1 puszka ananasa,
- 1 słoik pikantnego keczupu,
- 1 słoik łagodnego keczupu,
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
- 1 cebula średniej wielkości,
- 2 łyżki oleju, sól, pieprz, olej do smażenia ryby.
Sposób przygotowania:
Na początku wybraną przez nas myjemy, a następnie rybę smażymy na oleju, na patelni.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, następnie wrzucamy ją na rozgrzaną patelnię, aż do jej „zeszklenia”.
Do cebuli dodajemy łyżkę koncentratu, a także oba słoiki keczupów - łagodny i pikantny.
W międzyczasie wyjmujemy ananasa z puszki, kroimy go w słupki, a gdy to wykonamy, to dodajemy go do sosu.
Dolewamy tam również część zalewy, która została w puszce po ananasie.
Całość prużymy na wolnym ogniu około 5 minut.
Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie rybę układamy na półmisku, możemy na górę wsadzić jeszcze ananasa do dekoracji.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?