Starannie oczyszczone i umyte pod bieżącą wodą kapelusze rydzów średniej wielkości, obsmażam na maśle.
Cebulę obieram, płuczę, kroję w piórka, przesmażam na maśle, dodaję rydze, duszę do miękkości i odparowuję.
Gotowe grzyby przyprawiam solą i pieprzem do smaku, przekładam do salaterki i posypuję drobno posiekaną zieloną pietruszką.
Podaję jako dodatek do mięs lub samodzielną potrawę z makaronem albo kaszą.
Składniki na 4 osoby:
- 70 dag rydzów
- 1 cebula
- masło do smażenia (rydze lubią dużo masła)
- sól i pieprz do smaku
- zielona pietruszka
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?