Składniki:
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 mała cukinia
- 1 bakłażan
- 100 gramów sera feta, najlepiej koziego
- 8-10 zielonych oliwek
- pół cebuli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
Cukinię i bakłażana pokroić w cienkie plastry, posypać solą i odstawić na 20 minut, by warzywa puściły wodę. Papryki pokroić w paski, a cebulę w piórka. Wszystkie warzywa piec na grillu, patelni grillowej lub w piekarniku z funkcją grilla przez około 15 minut, aż będą miękkie, z lekko brązową skórką. W międzyczasie pokroić oliwki na plasterki, a ser feta w kostkę. Całość wrzucić do salaterki i wymieszać, przyprawiając solą oraz ziołami prowansalskimi i dodając oliwę z oliwek oraz ocet balsamiczny.
Życzę przyjemności w odkrywaniu zupełnie nowych smaków dobrze znanych warzyw!
ZAGŁOSUJ NA TEGO KANDYDATA W PLEBISCYCIE
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?