Składniki:
- 500 g brokułów,
- 2 pomarańcze,
- 100 g winogron bez pestek,
- sok z połowy cytryny,
- 200 g jogurtu naturalnego,
- 1 łyżka musztardy,
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Do wrzątku wrzucamy podzielone na różyczki brokuły i dodajemy kroplę octu. Gotujemy przez 3-4 minuty. Po upływie tego czasu studzimy pod zimną wodą. Winogrona możemy rozdzielić na pół. Zdejmujemy skórkę z pomarańczy i kroimy w drobne paseczki. Oblewamy wrzątkiem. Oczyszczone pomarańcze kroimy, a sok pozostały po krojeniu dodajemy do wcześniej przygotowanego soku z cytryny. Do jogurtu dodajemy musztardę i wlewamy mieszankę soków. Wykładamy na talerzy brokuły, winogrona oraz pomarańcze i polewamy sosem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?