Składniki:
- 160 gramów tuńczyka w oliwie z oliwek
- 4 jajka
- 1 seler naciowy
- 1 czerwona cebula
- kilka marynowanych kaparów
- 20 gramów oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Cebulę pokrój w paski i namocz w osolonej wodzie, by stała się łatwiej strawna. Jajka ugotuj na twardo, poczekaj aż ostygną i obierz. Drobno posiekaj seler, przybierz kaparami i dopraw oliwą oraz solą. Dodaj pokrojone jajka, odsączonego i podzielonego na części tuńczyka oraz cebulę. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki i dopraw świeżo mielonym pieprzem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?