Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sałatka klasyczna z tuńczykiem, jajkiem i czerwoną cebulą

Katarzyna Sklepik
Sałatka klasyczna z tuńczykiem, jajkiem i czerwoną cebulą
Sałatka klasyczna z tuńczykiem, jajkiem i czerwoną cebulą archiwum
Sałatki lubią wszyscy. Tę polecamy szczególnie

Składniki:

  • 160 gramów tuńczyka w oliwie z oliwek
  • 4 jajka
  • 1 seler naciowy
  • 1 czerwona cebula
  • kilka marynowanych kaparów
  • 20 gramów oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Cebulę pokrój w paski i namocz w osolonej wodzie, by stała się łatwiej strawna. Jajka ugotuj na twardo, poczekaj aż ostygną i obierz. Drobno posiekaj seler, przybierz kaparami i dopraw oliwą oraz solą. Dodaj pokrojone jajka, odsączonego i podzielonego na części tuńczyka oraz cebulę. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki i dopraw świeżo mielonym pieprzem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski