Składniki:
- 400 gram makaronu
- sałata lodowa
- 300 gram krewetka koktajlowa
- 2 awokado
- 100 gram pomidorek cherry
- 100 ml majonezu
- 4 łyżki ketchupu
- sos tabasco
- sól, pieprz
- sok z cytryny
Przygotowanie:
Makaron gotujemy, pilnując by był al dente. Następnie odlewamy i hartujemy zimną wodą. Sałatę lodową szatkujemy, tak by powstały długie niteczki. Z majonezu, ketchupu i kilku kropel tabasco przygotowujemy sos i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Awokado obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny by nie ściemniało.
Na dno kieliszka układamy warstwę siekanej sałaty, na to makaron. Następną warstwę stanowi awokado. Na awokado układamy wartę sosu oraz rozmrożone krewetki. Każdy kieliszek można udekorować naciętym pomidorkiem i założonym na rant kieliszka .
Jeśli posiadamy można dołożyć koktajlową parasolkę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?