Składniki:
- makaron muszelki
- 200 g pomidorków koktajlowych
- miękkie awokado
- 2 plastrów boczku wędzonego
- 2 łyżki majonez
- 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
- sok z połowy cytryny
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy, pilnując by był al dente, odlewamy i studzimy. Boczek kroimy w mniejsze kawałki i smażymy aż będzie chrupki i dodajemy do makaronu. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki a awokado w kostkę i też dodajemy do makaronu. Całość skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy majonez i śmietanę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem schładzamy około 30 minut w lodówce.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?