Składniki:
- grzyby marynowane (pieczarki)
- zielona cebula
- ser żółty
- gotowane jajka
- gotowane mięso (kurczak)
- majonez
Sposób przygotowania:
Jajko i ser trzemy na tarce. Cebulę i mięso kroimy w drobne kostki. Grzyby układamy kapeluszami na dół miski. Na wierzch wykładamy warstwę zielonej cebulki. Dalej warstwę tartego sera, następnie kładziemy pokrojone w kostkę jajka na twardo. Wszystkie te warstwy smarujemy majonezem. Jako ostatnią warstwę kładziemy mięso. Tak przygotowaną sałatkę kładziemy do lodówki na kilka godzin. Po czym, na duży płaski talerz ostrożnie przewracamy miskę z sałatką tak, by grzybki leżały na wierzchu.
ZAGŁOSUJ NA TEGO KANDYDATA W PLEBISCYCIE
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?