Składniki:
- 3 cebule
- słoik ogórków konserwowych
- 1 mała kapusta pekińska
- 1 puszka kukurydzy
- 4-5 filetów z kurczaka
- majonez
- ketchup
Sposób przygotowania:
Filety z kurczaka posypać przyprawą gyros i usmażyć. Następnie pokroić je w kostkę. Ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Kapustę pekińską poszatkować na cienkie paseczki. Tak przygotowane składniki układamy w naczyniu następującymi warstwami.
Warstwy:
I - mięso na to cienka warstwa ketchupu
II - cebula na to cienka warstwa majonezu
III - ogórki na to cienka warstwa ketchupu
IV - kukurydza na to cienka warstwa majonezu
V - kapusta pekińska
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?