Składniki:
3 puszka kukurydzy konserwowej,
puszka ananasów w kawałkach,
4 duże jabłka winne,
pęczek pietruszki zielonej,
200 g orzechów włoskich,
majonez
Przygotowanie:
Kukurydzę odcedzić, wsypać do miski. To samo zrobić z ananasami. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do miski.
Orzechy i pietruszkę posiekać, dołożyć do reszty. Wszystko wymieszać z dwoma łyżkami majonezu.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Można zastosować także bardziej rozbudowaną wersję tej sałatki z pokruszonym serem pleśniowym lub pokrojonym w kostkę kurczakiem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?