Składniki:
- 70 g kurczaka,
- 90 g mix sałat,
- 3 pomidorki koktajlowe,
- 30 g tofu,
- 10 g białego sezamu,
- 20 g sosu mango,
- 5 g sosu winegret,
- 30 ml sosu rybnego,
- pęczek oregano
Sos:
- 50 g mango,
- 20 ml octu mizkan,
- 20 ml soku pomarańczowego,
- 25 g miodu
Sposób przygotowania:
Kurczaka marynujemy w oregano i sosie rybnym przez 30 minut. Następnie delikatnie obsmażamy go na patelni. Przygotowując sos, wszystkie podane do niego składniki łączymy i blendujemy do uzyskania jednolitej masy.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?