Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sałatka z ruccoli, truskawek z owocami lychees

ELKA
Sałatki to smak i zapach wiosny. Tomasz Różański, szef kuchni IBB Andersia Hotel, poleca bardzo proste i łatwe w przygotowaniu sałatki.

Składniki dla 1 osoby
50 g ruccoli
30 g truskawek
5 g parmezanu
2 owoce lychees
5 g szynki parmeńskiej
ocet balsamico
oliwa z pestek winogron

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie
Ruccolę, truskawki opłukać pod zimną, bieżącą wodą. Truskawki pokroić na cztery cząstki. Owoc lychees obrać ze skórki. Parmezan zetrzeć na płatki. Wszystko razem wymieszać z oliwą z pestek winogron. Sałatkę wkładamy do ringu. Obok zwijamy w rulon szynkę parmeńską i całość skrapiamy balsamico.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski