Składniki dla 1 osoby
50 g ruccoli
30 g truskawek
5 g parmezanu
2 owoce lychees
5 g szynki parmeńskiej
ocet balsamico
oliwa z pestek winogron
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie
Ruccolę, truskawki opłukać pod zimną, bieżącą wodą. Truskawki pokroić na cztery cząstki. Owoc lychees obrać ze skórki. Parmezan zetrzeć na płatki. Wszystko razem wymieszać z oliwą z pestek winogron. Sałatkę wkładamy do ringu. Obok zwijamy w rulon szynkę parmeńską i całość skrapiamy balsamico.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?