Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sałatka z surowych pieczarek

ELKA
Pieczarkę Polacy lubią jeść i wykorzystują ją w kuchni. My dajemy jeszcze kilka rad

Składniki (4 porcje):

  • 30 dag pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • 4 ogórki kiszone
  • bulion w płynie
  • sól

Przygotowanie:
Pieczarki obrać i pokroić w plastry.

Cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Układać w salaterce warstwowo - pokrojone pieczarki, następnie pokrojoną w kostkę cebulę, pokropić bulionem (3 lub 4 razy przechylając butelkę).

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Doprawić pieprzem. Następnie ułożyć warstwę pokrojonych ogórków.

Układać poszczególne warstwy jedna na drugą, kończąc warstwą z ogórków.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski