Składniki (4 porcje):
- 30 dag pieczarek
- 2 średnie cebule
- 4 ogórki kiszone
- bulion w płynie
- sól
Przygotowanie:
Pieczarki obrać i pokroić w plastry.
Cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Układać w salaterce warstwowo - pokrojone pieczarki, następnie pokrojoną w kostkę cebulę, pokropić bulionem (3 lub 4 razy przechylając butelkę).
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Doprawić pieprzem. Następnie ułożyć warstwę pokrojonych ogórków.
Układać poszczególne warstwy jedna na drugą, kończąc warstwą z ogórków.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?