Składniki:
0,5 kg białego sera
łyżka masła
3 jajka
sól i pieprz
szczypiorek,
koperek lub kminek
Przygotowanie:
Ser pokruszyć, lekko posolić i odstawić na 3, 4 dni w ciepłe miejsce.
Gdy zgliwieje, na patelni rozpuścić dobrą łyżkę masła. Wrzucić ser. Poczekać aż się rozpuści i zacznie bulgotać.
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Wbić trzy całe jaja i wymieszać na jednolitą masę. Do smaku posolić, można także popieprzyć i jeszcze chwilę smażyć.
Tuż przed wylaniem sera do miski można dodać do niego posiekany szczypiorek, koperek lub kminek
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?