Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ser smażony wersja podstawowa

Karolina Sternal
Wykonanie trwa... kilka dni, ale w sumie nie jest skomplikowane

Składniki:
0,5 kg białego sera
łyżka masła
3 jajka
sól i pieprz
szczypiorek,
koperek lub kminek

Przygotowanie:
Ser pokruszyć, lekko posolić i odstawić na 3, 4 dni w ciepłe miejsce.

Gdy zgliwieje, na patelni rozpuścić dobrą łyżkę masła. Wrzucić ser. Poczekać aż się rozpuści i zacznie bulgotać.

Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Wbić trzy całe jaja i wymieszać na jednolitą masę. Do smaku posolić, można także popieprzyć i jeszcze chwilę smażyć.

Tuż przed wylaniem sera do miski można dodać do niego posiekany szczypiorek, koperek lub kminek

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski