Składniki:
- 1 kg sera białego, trzykrotnie zmielonego,
- 150 g masła,
- 1 szklanka cukru,
- 2 budynie śmietankowe,
- 2 opakowania cukru waniliowego,
- rodzynki sparzone i obsypane mąką,
- 5 jajek,
- bułka tarta
Sposób przygotowania:
Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy białka na sztywna pianę i odstawiamy. W dużym naczyniu mieszamy masło z cukrem, rodzynkami, bydyniem i żółtkami. Dodajemy trzykrotnie zmielony ser. Do utworzonej masy stopniowo dodajemy pianę z białek. Delikatnie mieszając.
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Formę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą i wylewamy do niej serową masę. Pieczemy około 50 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?