Składniki
- 1 kg twarogu
- 10 jajek
- kostka masła
- 40 dag cukru pudru
- 2 łyżki mąki krupczatki
- 10 dag rodzynek
- 3 dag skórki pomarańczowej smażonej z cukrem
Przygotowanie
Ser przekręcić dwa razy przez maszynkę, wbić całe jajka, wymieszać gałką, dodając cukier puder i rozpuszczone zimne masło. Całość zmiksować, wsypać mąkę i ponownie zmiksować, dodając rodzynki i skórkę. Przelać do wysmarowanej formy, wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180 stopni około godziny.
Gotowy, zimny sernik posmarować polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?