Składniki:
250 g białego sera półtłustego,
250 g masła,
250 g mąki pszennej,
3, 4 jabłka,
sól,
cukier puder,
cukier waniliowy
Przygotowanie:
Z mąki, zmielonego sera i masła zagniatamy ciasto z dodatkiem szczypty soli. Kulę ciasta owijamy w folię i kładziemy do lodówki.
Jabłka obieramy, kroimy na cząstki. Posypujemy stolnicę mąką, wyjmujemy ciasto z lodówki, rozwałkowujemy na placek, z którego szklanką wykrawamy krążki.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Na środku każdego kładziemy cząstkę jabłka, brzegi ciasta z dwóch stron sklejamy na jabłku. Ciasta układamy na blaszkach, pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?