Składniki:
- 300 gram różowego winogrona
- 200 gram sera żółtego o wyraźnym smaku
- 1 puszka kukurydzy
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki majonezu
- Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Winogrona umyć, pokroić na połówki i usunąć pestki. Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach, dodać do winogrona i wymieszać w dużej misce z odsączoną kukurydzą. Na koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i całość wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem, podawać jako dodatek do mięs lub z pieczywem jako przystawkę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?