Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie...
fot. unsplash.com

Skórki owoców i warzyw można wykorzystać na wiele sposobów. Mają wiele pozytywnych właściwości i są przydatne nie tylko w kuchni

Jabłka

Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie przygotować napar. Wyschnięte skórki zanurz we wrzącej wodzie, odstaw na 5 minut, przefiltruj. Możesz wypić od razu lub wykorzystać do gotowania, wzbogacając potrawę o jabłkowy aromat.

Skórki jabłek są bogate w błonnik, dlatego są idealnym składnikiem smoothie. Można dodać mrożone skórki, aby podkręcić smak.

Zobacz również

Mężczyźni z Włocławka planowali pozbyć się odpadów niezgodnie z przepisami

NOWE
Mężczyźni z Włocławka planowali pozbyć się odpadów niezgodnie z przepisami

Lider żądny rewanżu za Puchar Polski. Zapowiedź 30. kolejki Ekstraklasy

Lider żądny rewanżu za Puchar Polski. Zapowiedź 30. kolejki Ekstraklasy

Polecamy

Zagrożeni hałasem w szkole. Wrzawa sięga niemal 100 decybeli!

Zagrożeni hałasem w szkole. Wrzawa sięga niemal 100 decybeli!

Placek z rabarbarem jak z PRL-u. Ten wypiek znika do ostatniego okruszka

Placek z rabarbarem jak z PRL-u. Ten wypiek znika do ostatniego okruszka

Wrzucasz zdjęcia z wakacji na Instagrama? Lepiej uważaj! Nowe oszustwo zbiera żniwo

Wrzucasz zdjęcia z wakacji na Instagrama? Lepiej uważaj! Nowe oszustwo zbiera żniwo