Śledź pod pierzynką ... z musztardą

ELKA
Sposobów na śledzie jest mnóstwo. Sprawdź jak smakują nasze przepisy.

Składniki:

  • 8 filetów śledziowych
  • litr mleka
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki octu
  • 5 łyżek oleju
  • 1 ogórek konserwowy
  • sól
  • czarny pieprz
  • pieprz cayenne
  • 4-5 cebul

Przygotowanie:
Filety śledziowe włożyć do mleka na 3-4 godziny. Żółtka ubić z musztardą, solą i pieprzem. Dodać ocet i powoli ubijając olej.

Pokroić drobno ogórek. Posiekać cebulę. Połączyć z ubitą masą i dodać szczyptę pieprzu cayenne. Śledzie pokroić na kawałki.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Posiekać cebulę w kostkę. Ułożyć w naczyniu i polać sosem musztardowym. Dobrze jak tak przygotowane śledzie kilka godzin poleżą w lodówce.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie