Składniki:
- 8 filetów śledziowych
- litr mleka
- 2 żółtka
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki octu
- 5 łyżek oleju
- 1 ogórek konserwowy
- sól
- czarny pieprz
- pieprz cayenne
- 4-5 cebul
Przygotowanie:
Filety śledziowe włożyć do mleka na 3-4 godziny. Żółtka ubić z musztardą, solą i pieprzem. Dodać ocet i powoli ubijając olej.
Pokroić drobno ogórek. Posiekać cebulę. Połączyć z ubitą masą i dodać szczyptę pieprzu cayenne. Śledzie pokroić na kawałki.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Posiekać cebulę w kostkę. Ułożyć w naczyniu i polać sosem musztardowym. Dobrze jak tak przygotowane śledzie kilka godzin poleżą w lodówce.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?