Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Śledzie pod pierzynką... na słodko z miodem

ELKA
Na post najlepsze - śledzie pod wieloma postaciami

Składniki:

  • 4-5 śledzi
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2-3 średnie cebule
  • 2-3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki miodu

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Śledzie wymoczyć i pokroić. Cebulę pokroić drobno i podsmażyć na oleju, a następnie przestudzić. Do ostudzonej cebuli dodać przecier pomidorowy i miód i wymieszać. Śledzie układać warstwami w naczyniu i przekładać farszem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski