Śledzie pod pierzynką... na słodko z miodem

ELKA
Na post najlepsze - śledzie pod wieloma postaciami

Składniki:

  • 4-5 śledzi
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2-3 średnie cebule
  • 2-3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki miodu

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Śledzie wymoczyć i pokroić. Cebulę pokroić drobno i podsmażyć na oleju, a następnie przestudzić. Do ostudzonej cebuli dodać przecier pomidorowy i miód i wymieszać. Śledzie układać warstwami w naczyniu i przekładać farszem.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie