Śledzie pod pierzynką... w śmietanie

ELKA
Sposoby na śledzia są różne. Sprawdź kilka naszych. Śledzie pod pierzynką.

Składniki na śledzie pod pierzynką:

  • 50 dag śledzi solonych
  • 150 ml śmietany
  • 5 dag tartego chrzanu
  • 5 dag rodzynków
  • natka pietruszki
  • żółtko gotowane
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Przygotowanie:
Śledzie przygotować jak śledzie w oliwie.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Śmietanę wymieszać z chrzanem, opłukanymi rodzynkami i posiekaną natką pietruszki oraz przetartym przez sito żółtkiem, doprawić do smaku. Śledzie ułożyć na półmisku, polać przygotowaną śmietaną.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie