Składniki na śledzie pod pierzynką:
- 50 dag śledzi solonych
- 150 ml śmietany
- 5 dag tartego chrzanu
- 5 dag rodzynków
- natka pietruszki
- żółtko gotowane
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
Przygotowanie:
Śledzie przygotować jak śledzie w oliwie.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Śmietanę wymieszać z chrzanem, opłukanymi rodzynkami i posiekaną natką pietruszki oraz przetartym przez sito żółtkiem, doprawić do smaku. Śledzie ułożyć na półmisku, polać przygotowaną śmietaną.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?