Śledzie pod pierzynką

ELKA
Udostępnij:
Ile regionów tyle odmian... Spróbuj naszych przepisów na śledzie pod pierzynką.

Składnik na śledzie pod pierzynką:

  • słoik marynowanych płatów śledziowych
  • 1 duża cebula
  • 4 nieduże buraki
  • 2 kwaśne jabłka
  • majonez
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:
Śledzie obrać ze skórki, odcedzić, pokroić na kawałki. Cebulę posiekać w drobną kostkę, a jabłka i buraki zetrzeć na tarce.

Układać warstwami, najlepiej w przezroczystym naczyniu, najpierw śledzie, następnie cebulkę lekko doprawioną pieprzem, buraki i jabłka, które trzeba posmarować cienko majonezem.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Na majonez położyć śledzie i kolejne warstwy. Na koniec udekorować.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Głos Wielkopolski
Dodaj ogłoszenie