Składnik na śledzie pod pierzynką:
- słoik marynowanych płatów śledziowych
- 1 duża cebula
- 4 nieduże buraki
- 2 kwaśne jabłka
- majonez
- pieprz do smaku
Przygotowanie:
Śledzie obrać ze skórki, odcedzić, pokroić na kawałki. Cebulę posiekać w drobną kostkę, a jabłka i buraki zetrzeć na tarce.
Układać warstwami, najlepiej w przezroczystym naczyniu, najpierw śledzie, następnie cebulkę lekko doprawioną pieprzem, buraki i jabłka, które trzeba posmarować cienko majonezem.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Na majonez położyć śledzie i kolejne warstwy. Na koniec udekorować.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?