Śledzie pod pierzynką

ELKA
Ile regionów tyle odmian... Spróbuj naszych przepisów na śledzie pod pierzynką.

Składnik na śledzie pod pierzynką:

  • słoik marynowanych płatów śledziowych
  • 1 duża cebula
  • 4 nieduże buraki
  • 2 kwaśne jabłka
  • majonez
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:
Śledzie obrać ze skórki, odcedzić, pokroić na kawałki. Cebulę posiekać w drobną kostkę, a jabłka i buraki zetrzeć na tarce.

Układać warstwami, najlepiej w przezroczystym naczyniu, najpierw śledzie, następnie cebulkę lekko doprawioną pieprzem, buraki i jabłka, które trzeba posmarować cienko majonezem.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Na majonez położyć śledzie i kolejne warstwy. Na koniec udekorować.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski
Dodaj ogłoszenie