Na kilkunastu stoiskach wielkopolskich prezentowane są m.in. ser smażony, rogale świętomarcińskie, rurki z kremem czy andruty. Ale zwiedzający poznają też chętnie potrawy z innych części kraju. A na stoiskach najwięcej jest pieczywa i słodkich wypieków, pachnących wędlin, miodu (także pitnego) i piwa. Małopolska wabi kapelą góralską oraz kapuśniakami i pierogami z farszem z wołowiny i kaszy gryczanej. Pomorze prezentuje nie tylko jedzenie ale i rzeźby ludowe. Wszystkiego można spróbować więc zwiedzających jest sporo.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?