Smażone karczochy z kalmarami i marynowanym imbirem

Elżbieta Podolska
Udostępnij:
Wykwintne i egzotyczne

Składniki:

  • Karczoch
  • Świeży imbir
  • Mielona papryka
  • Oliwa z oliwek
  • Kalmary
  • Sól
  • Pieprz
  • Pomidorki koktailowe

Przygotowanie:
Imbir obrać, pokroić w cienkie plastry, posolić i dodać mielonej papryki. Gdy zmięknie, zalać go oliwą. Jedną tubę kalmara pokroić w cienkie krążki i sparzyć w osolonej wodzie.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Na rozgrzaną patelnię włożyć łyżkę masła klarowanego i usmażyć ugotowanego, pokrojonego na części karczocha. Gdy warzywo się zarumieni, dodać sparzone wcześniej kalmary i łyżkę marynowanego imbiru. Smażyć jeszcze przez chwilę, a następnie dodać pokrojone pomidorki koktajlowe. Doprawić solą i świeżym pieprzem do smaku.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Głos Wielkopolski
Dodaj ogłoszenie