18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Smażone karczochy z kalmarami i marynowanym imbirem

Roop Lal Balu
Smażone karczochy z kalmarami i marynowanym imbirem
Smażone karczochy z kalmarami i marynowanym imbirem Bartłomiej Wudtke

Składniki:

  • karczoch
  • świeży imbir
  • mielona papryka
  • oliwa z oliwek
  • kalmary
  • sól
  • pieprz
  • pomidorki koktajlowe

Przygotowanie:
Imbir obrać, pokroić w cienkie plastry, posolić i dodać mielonej papryki.
Gdy zmięknie, zalać go oliwą. Jedną tubę kalmara pokroić w cienkie krążki i sparzyć w osolonej wodzie.
Na rozgrzaną patelnię włożyć łyżkę masła klarowanego i usmażyć ugotowanego, pokrojonego na części karczocha. Gdy warzywo się zarumieni, dodać sparzone wcześniej kalmary i łyżkę marynowanego imbiru.
Smażyć jeszcze przez chwilę, a następnie dodać pokrojone pomidorki koktajlowe.
Doprawić solą i świeżym pieprzem do smaku.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski