Składniki:
- karczoch
- świeży imbir
- mielona papryka
- oliwa z oliwek
- kalmary
- sól
- pieprz
- pomidorki koktajlowe
Przygotowanie:
Imbir obrać, pokroić w cienkie plastry, posolić i dodać mielonej papryki.
Gdy zmięknie, zalać go oliwą. Jedną tubę kalmara pokroić w cienkie krążki i sparzyć w osolonej wodzie.
Na rozgrzaną patelnię włożyć łyżkę masła klarowanego i usmażyć ugotowanego, pokrojonego na części karczocha. Gdy warzywo się zarumieni, dodać sparzone wcześniej kalmary i łyżkę marynowanego imbiru.
Smażyć jeszcze przez chwilę, a następnie dodać pokrojone pomidorki koktajlowe.
Doprawić solą i świeżym pieprzem do smaku.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?