Składniki:
- ser camembert,
- mąka,
- bułka tarta,
- 2 jajka,
- brzoskwinia konserwowana,
- żurawina w słoiczku,
- oliwa z oliwek lub olej rzepakowy,
- świeże zioła do dekoracji.
Przygotowanie:
Camembert przekrajemy na 4 części. Obtaczamy kawałki sera w mące, w jajku i w bułce tartej, a następnie jeszcze raz w jajku i w bułce tartej. Na patelni bądź rondelku rozgrzewamy olej. Oleju powinno być tyle, aby ser był w nim zanurzony do połowy. Smażymy kawałki z obu stron na złoty kolor - od 3 do 5 minut. Usmażony camembert podajemy z brzoskwinią i żurawiną udekorowany świeżymi ziołami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?