Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Smażony camembert

Anastazja Bezduszna
Dreamsteam.com
Popularna przystawka serowa doda przyjęciu francuskiego stylu. A przygotowanie zajmie niecałe 20 minut.

Składniki:

  • ser camembert,
  • mąka,
  • bułka tarta,
  • 2 jajka,
  • brzoskwinia konserwowana,
  • żurawina w słoiczku,
  • oliwa z oliwek lub olej rzepakowy,
  • świeże zioła do dekoracji.

Przygotowanie:
Camembert przekrajemy na 4 części. Obtaczamy kawałki sera w mące, w jajku i w bułce tartej, a następnie jeszcze raz w jajku i w bułce tartej. Na patelni bądź rondelku rozgrzewamy olej. Oleju powinno być tyle, aby ser był w nim zanurzony do połowy. Smażymy kawałki z obu stron na złoty kolor - od 3 do 5 minut. Usmażony camembert podajemy z brzoskwinią i żurawiną udekorowany świeżymi ziołami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski