Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sos grzybowy

ELKA
Potrawy na święta warto spróbować zrobić samemu.

Składniki:
5 dag suszonych grzybów
cebula dymka
1 łyżka masło
2 łyżki mąka
2 łyżki kwaśnej śmietany
pieprz,
sól

Przygotowanie:
Grzyby wypłukać, zalać zimną wodą i odstawić na kilka godzin.

Następnie dodać cebulę, sól i gotować pod przykryciem. Gdy grzyby zmiękną, odcedzić je i pokroić w cienkie paseczki.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Z masła i połowy mąki zrobić rumianą zasmażkę, rozprowadzić wywarem z grzybów, zaciągnąć śmietaną wymieszaną z resztą mąki, przyprawić zagotować.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski