Składniki:
5 dag suszonych grzybów
cebula dymka
1 łyżka masło
2 łyżki mąka
2 łyżki kwaśnej śmietany
pieprz,
sól
Przygotowanie:
Grzyby wypłukać, zalać zimną wodą i odstawić na kilka godzin.
Następnie dodać cebulę, sól i gotować pod przykryciem. Gdy grzyby zmiękną, odcedzić je i pokroić w cienkie paseczki.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Z masła i połowy mąki zrobić rumianą zasmażkę, rozprowadzić wywarem z grzybów, zaciągnąć śmietaną wymieszaną z resztą mąki, przyprawić zagotować.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?