Składniki
- 6 jajek
- 200 gram majonezu
- 3-4 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany
- spory pęczek szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, oddzielamy żółtka (białka użyć możemy np. do sałatki). Dokładnie ucieramy żółtka z majonezem (możemy same pokusić się o jego wykonanie: ubijamy dwa surowe żółtka z musztardą pieprzem i solą, stopniowo, nie przerywając ubijania wlewamy ok. pół litra oleju), dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Bardzo drobno kroimy szczypiorek, dodajemy do sosu. Można trochę zostawić i posypać nim sos w sosjerce.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?