Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Spaghetti Bolognese

Katarzyna Sklepik
Spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese archiwum
Bodaj najpopularniejszy sos do spaghetti w Polsce

Składniki:

  • 500 g makaronu
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 cebula sól, pieprz
  • 1 łyżka stołowa smalcu
  • bazylia i oregano, czosnek
  • 1 puszka pomidorów
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy smalec. Podsmażamy mięso razem z cebulą. Przekładamy wszystko do garnka z pokrywką.

Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy, przykrywamy pokrywką i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 140 stopni na dwie godziny.

Pod koniec gotujemy makaron. Sos łączymy z makaronem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski