Składniki:
- 500 g makaronu
- 500 g mięsa mielonego
- 1 cebula sól, pieprz
- 1 łyżka stołowa smalcu
- bazylia i oregano, czosnek
- 1 puszka pomidorów
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy smalec. Podsmażamy mięso razem z cebulą. Przekładamy wszystko do garnka z pokrywką.
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy, przykrywamy pokrywką i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 140 stopni na dwie godziny.
Pod koniec gotujemy makaron. Sos łączymy z makaronem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?