Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Spaghetti z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi [PRZEPIS]

Katarzyna Sklepik
Spaghetti z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi
Spaghetti z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi archiwum
Niby zwykłe spaghetti, ale smak zaskakuje. Zobacz przepis na spaghetti z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi.

PRZEPIS: Spaghetti z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi

Składniki:

  • 350 gramów makaronu spaghetti
  • 160 gramów tuńczyka w sosie własnym
  • 350 gramów pomidorków koktajlowych
  • ząbek czosnku
  • kawałek papryki chili
  • 30 mililitrów oliwy z oliwek
  • kilka listków bazylii
  • sól i pieprz

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Przekrój na pół pomidorki, posiekaj listki bazylii, drobno pokrój czosnek, a tuńczyka odsącz z sosu.
Ugotuj makaron w osolonej wodzie. W dużym garnku na oliwie z oliwek zrumień czosnek i posiekaną papryczkę chili (użyj jej według uznania, bo jest bardzo ostra). Dodaj pomidorki, bazylię i dopraw solą. Gotuj wszystko razem przez kilka minut. Dołóż odsączony makaron. Pozostaw na ogniu przez minutę.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski