Spaghetti z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi [PRZEPIS]

Katarzyna Sklepik
Spaghetti z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi
Spaghetti z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi archiwum
Niby zwykłe spaghetti, ale smak zaskakuje. Zobacz przepis na spaghetti z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi.

PRZEPIS: Spaghetti z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi

Składniki:

  • 350 gramów makaronu spaghetti
  • 160 gramów tuńczyka w sosie własnym
  • 350 gramów pomidorków koktajlowych
  • ząbek czosnku
  • kawałek papryki chili
  • 30 mililitrów oliwy z oliwek
  • kilka listków bazylii
  • sól i pieprz

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Przekrój na pół pomidorki, posiekaj listki bazylii, drobno pokrój czosnek, a tuńczyka odsącz z sosu.
Ugotuj makaron w osolonej wodzie. W dużym garnku na oliwie z oliwek zrumień czosnek i posiekaną papryczkę chili (użyj jej według uznania, bo jest bardzo ostra). Dodaj pomidorki, bazylię i dopraw solą. Gotuj wszystko razem przez kilka minut. Dołóż odsączony makaron. Pozostaw na ogniu przez minutę.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie