PRZEPIS: Spaghetti z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi
Składniki:
- 350 gramów makaronu spaghetti
- 160 gramów tuńczyka w sosie własnym
- 350 gramów pomidorków koktajlowych
- ząbek czosnku
- kawałek papryki chili
- 30 mililitrów oliwy z oliwek
- kilka listków bazylii
- sól i pieprz
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Przekrój na pół pomidorki, posiekaj listki bazylii, drobno pokrój czosnek, a tuńczyka odsącz z sosu.
Ugotuj makaron w osolonej wodzie. W dużym garnku na oliwie z oliwek zrumień czosnek i posiekaną papryczkę chili (użyj jej według uznania, bo jest bardzo ostra). Dodaj pomidorki, bazylię i dopraw solą. Gotuj wszystko razem przez kilka minut. Dołóż odsączony makaron. Pozostaw na ogniu przez minutę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?