Sposób na zdrową wiosnę z Maślanką Mrągowską

Materiał informacyjny
Maślanka Mrągowska istnieje od 1997 roku i od 23 lat króluje na polskich stołach. Jest najchętniej kupowaną maślanką w Polsce. Pod marką Mrągowska kryje się wspaniały orzeźwiający napój mleczny powstały na bazie tradycyjnej, regionalnej receptury.

W okresie wiosenno-letnim maślanka to jeden z najlepszych zdrowych produktów, które pozwolą ugasić pragnienie w upalne dni. Ten orzeźwiający fermentowany napój mleczny powstaje w naturalny sposób podczas produkcji masła. Jest niskokaloryczny i lekkostrawny. W składzie maślanki znajdziemy nie tylko wapń, lecz także białka, sole mineralne i bogactwo witamin z grupy B. Maślanka jest naturalnym probiotykiem, a zawarte w niej bakterie kwasu mlekowego pomagają utrzymać prawidłową pracę układu pokarmowego. Maślanka Mrągowska, oprócz wersji naturalnej powstaje również w wariantach smakowych. Jej skład uzupełniają owoce: brzoskwinia, truskawka, pieczone jabłka, owoce leśne. W wersji deserowej Stracciatella, napój wzbogacono kawałkami czekolady, a w 2016 roku paleta smaków poszerzyła się o smaki: cytryna oraz mango - kardamon.

Maślanka naturalna to także produkt o szerokich możliwościach zastosowań kuchennych oraz ważny składnik zdrowej diety. Dla wszystkich, którzy doceniają dobroczynne właściwości Maślanki Mrągowskiej, a także dla tych, którzy chcą dowiedzieć się jak można wykorzystać ten napój mleczny przygotowaliśmy specjalny serwis internetowy: www.niejembyleczego.pl.

Dodaj ogłoszenie