Strażacy w sprzęcie ochrony dróg oddechowych weszli do wnętrza kurnika wprowadzając linię gaśniczą wody. Głównym zadaniem strażaków było dotarcie do źródła i szybkie ograniczenie rozprzestrzeniania się pożaru. Po stłumieniu ognia oddymiono i przewietrzono kurnik, nadpaloną słomę wyrzucono na zewnątrz i dogaszono. Działania trwały jedną godzinę 30 minut.
Trwają ustalenia co do przyczyny pożaru. Najprawdopodobniej zawinił jednak czynnik ludzki. To sprawdzają teraz szczegółowo strażacy, którzy wyjaśniają okoliczności tego pożaru.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?