Mam na razie pięć kuchni polowych, w tym ocaloną ze złomowiska niemiecką HF14 – opowiada Wojtek Minczykow. - Tu serwuję grochówkę z jedynej w pełni sprawnej obecnie w Polsce, kompletnej i dopuszczonej do użytku przez Sanepid, przedwojennej kuchni wz. 36P. Jest ciężko – panujący teraz upał, przy kuchni temperatura 76 stopni, ale ja to lubię! Taka kuchnia – choć to wydaje się niemożliwe – jest łatwiejsza w obsłudze od domowego garnka na kuchence. A jaka satysfakcja, doprawiać 80 litrów grochówki... Albo cztery razy 80 litrów!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?