Składniki:
1 kg grzybów shii - take
50 dag pieczarek
2 szt piersi z drobiu lub 1 kg polędwicy wołowej
4 cebule
25 dag masła
sos sojowy
przyprawy: bazylia, koperek, sól, pieprz, szczypta cukru
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Grzyby ugotować i pokroić w paski (pozostawić wywar od shii - take). Mięso pokroić w paski i obsmażyć. Cebulę pokroić i zeszklić na maśle. Dodać pokrojone grzyby i smażyć razem około 10 minut. Wrzucić mięso, zalać wywarem z shii - take, wymieszać i dusić około 30 minut.
W czasie przyprawić sosem sojowym, pieprzem, solą, szczyptą cukru. Na koniec dodać bazylię i koperek. Strogonowa podawać na ciepło z ryżem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?