Kanapki: Przepis na amerykańskie Sloppy Joe i włoskie Panini
Jeśli chcielibyśmy opisać typową polską kanapkę najpewniej byłaby to bułka pszenna z szynką, żółtym serem i pomidorem. Jednak w różnych zakątkach świata,...
Hiszpańskie kolory dla dzieci
Oliwki są kolorowe, smaczne i pozwalają stworzyć ciekawe dania. Lubią je także mamy, ponieważ są bogate w witaminy z grupy B, prowitaminę A, witaminę C i E,...
Jajko sadzone w papryce
Jajka to najczęściej serwowane danie na śniadanie. Dziś proponujemy ich nietypową formę: jajka sadzone w papryce.
Jak podać mozzarellę? Z pomidorami i ogórkiem!
Przepis Pawła Jabłońskiego, szefa kuchni restauracji Italia w Hotelu Włoskim w Poznaniu. Jak podać mozzarelle?
Linguine z tuńczykiem, oliwkami i parmezanem
Łatwe i szybkie, ale jak smakuje!
Sałatka klasyczna z tuńczykiem, jajkiem i czerwoną cebulą
Sałatki lubią wszyscy. Tę polecamy szczególnie
Śniadania: Pancake i omlet na dobry początek dnia
Nie lubimy śniadań. Rano, kiedy spieszymy się do pracy nie ma czasu na wymyślanie, a kanapki czy jajecznica zrobiona dzień wcześniej to po prostu barbarzyństwo...
Owsianka z gruszką i dynią
Lekkie, doskonałe śniadanie.
Domowy biały ser
Kto nie próbował, nie wie co to "niebo w gębie".
Paluszki serowe
Co można zrobić z wykorzystaniem nabiału.
Ser smażony z boczkiem
Boczek fantastycznie pasuje do smaku smażonego sera
Ser smażony wersja podstawowa
Wykonanie trwa... kilka dni, ale w sumie nie jest skomplikowane
Smażony ser, czyli... śmierdzący przysmak
Można go jeść na ciepło i na zimno, bez niczego lub z dodatkami w środku. W niektórych rejonach Wielkopolski podają go nawet na obiad, zamiast bardziej znanego...
Grzanki z podgrzybkami
Dania z grzybami na jesienny stół
Chlebek zwany "pychotka"
Jeden ze smakołyków wypiekanych w Turwi
Palia alpejska, wyjątkowe danie dla każdej kobiety
Tomasz Różański, szef kuchni IBB Andersia Hotel poleca paniom wyjątkowe dania
Śledzie w śmietanie
Niech narody postronne znają, że Polacy nie kiepy i swą kuchnię mają, czyli czym Polska może się pochwalić w kuchni przed Europą.
Rukola z gorgonzolą po włosku
Po co latem stać godzinami w kuchni, skoro można wykorzystać lekkie dania? Przepisy poleca nam szef kuchni restauracji w Hotelu Księcia Józefa Jacek Blicharski.
Chleb pachnący dzieciństwem. Jak go upiec?
Chleb towarzyszy ludzkości od wieków. Nam kojarzy się z tym, co najsmaczniejsze w życiu i z najpiękniejszymi chwilami dzieciństwa, jego smakiem, zapachem,...
Kawa korzenna czy Dante? Porównaj przepisy
Poranek bez kawy? Niejednemu trudno go sobie wyobrazić. Dla innych kawa bywa rytuałem popołudniowym. O czarnej, nie zawsze małej, pisze Monika Kaczyńska
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 17 godzin temu w kategorii Maszyny przemysłowe
Dodano wczoraj w kategorii Skup złomu
Dodano 2 dni temu w kategorii Agencje reklamowe
Dodano 3 dni temu w kategorii Targi organizacja